AstroImaginarium – Devica

Ključna reč – PRAKTIČNO I UREDNO
Ljudi rođeni u ovom znaku poznati su po osećaju za red i disciplinu, imaju odlično oko za detalj, izvrstan smisao za planiranje prostora – čak i najmanjeg – pa su mnoge Device upravo arhitekte ili dekorateri. U domu Device svaka stvar ima svoje mesto, bez besportrebnog gomilanja.
Devicu ćete prepoznati po besprekornim policama. Ona će iskoristiti i najmanji upotrebljiv prostor, ali nikada neće zadržati nešto što nije funkcionalno. Čak ni njene ostave nisu pretrpane i uvek ima mesta za još!

Možda ima mnogo stočića, slatkih ormarića, fioka od zida do zida, korpi za sve i svašta, ali sve u cilju iskorenjivanja nereda. Ovo ne znači da voli da ispuni kuću nasumičim komadima nameštaja.
Sve mora da bude i praktično. Devica neće samo da ubaci stari otoman u sobu, on mora u sebi da sadrži i ostavu za knjige i kvalitetan mebl sa štepom koji će odoleti zubu vremena.
Sklona je prostornosti i strukturi otvorenog plana koju može potom da akcentuje vazama ili svećnjacima od ogranskih materijala.

Veoma prefinjeng ukusa, Devica voli da sve u njenom domu – od ulaznih vrata preko podova do soba – bude vanvremenski elegantno, diskretno, a opet „uhvatljivo” za oko. Za nju je praktičnost u kombinaciji sa čistim linijama i higijenom od vitalnog značaja.

Istaknuto mesto imaju mat koloriti (svetlo plave, zelene, bež, krem, bele i braonkasto sive nijanse), sunčeva svetlost i prirodni nameštaj. Bez korišćenja klišea „čisto i uredno”, mora se podvući da Devica vodi računa da joj dom uvek bude „zategnut” i da je sve na svom mestu.
devica

Leave a reply

Your email address will not be published.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.