AstroImaginarium – Jarac

Ključna reč-tradicija

Dom Jarca odražava istoriju, uključujući porodične antikvitete i stare komade nameštaja, ali ne beži ni od savremenog industrijskog stila. Voli luksuznu trezvenost. Jedna poznata dizajnerka Jarac rekla je da obožava igru svetlosti u prisustvu boja, geometrijskih obika i izvesne strogoće. Stan Jarca nikada nije previše razmetljiv.
Element Zemlje daje Jarčevima konzervativniji ukus, sa naglaskom na na strukturi i formi, prirodnim, pouzdanim materijalima i ne preterano drečavoj paleti boja. Važna mu je istrajnost materijala, pa voli kamen; možda ćete u kući Jarca naići na ogromno mermerno stepenište ili podove od božanstvenog peščara. Ovaj znak povezuju i sa grnčarstvom, skulpturom i drvetom.
Nije ljubitelj nabora i resica, komplikovanih linija i ornamenata. Pošto je to najzreliji horoskopski znak, takav mu je i stil – odgovoran i disciplinovan. Teži ka jakoj, čvrstoj osnovi, poput drvenog ormana u crvenom tonu, velikoj kožnoj fotelji jakih naslona i masivnom stolu od hrastovine uz par neobičnih detalja poput tepiha sa orijentalnom ili životinjskom šarom.
Jarac naročito voli da dekoriše prozore pa je sklon superluksuznim zavesama debelog tkanja sa trakama za vezivanje.
Bira mirnije boje poput sive i bež, zemljanih nijansi, prašuma zelene i smeđe ukoliko već nije pribegao tradicionalno dobrim kombinacijama crno-bele ili trula višnja-zlatne.
Možda nije najupućeniji znak kad je reč o ulepšavanju kuće, ali Jarac ima fantastičan smisao za praktično i korisno.

Leave a reply

Your email address will not be published.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.