AstroImaginarium – Škorpija

ŠKORPIJA – (ključna reč PRIVATNOST)

Kao i sam znak, kuća Škorpije je misteriozna i fascinantna. Ponekad podseća na pozorišnu scenu, jer ona se ne ustručava da koristi jake boje, čak i crnu. Kod nje nema pravila nemešanja materijala, stilova i predmeta. Voli barokno sa neobičnim i provokativnim detaljima.
Sklona je istočnjačkim, afričkim i indijskim stilovima – ne do krajnosti, ali u fazonu harema ili scena iz „Hiljadu i jedne noći” i detaljima koji su etnički definisani, plemenskim ornamentima i ručnim radovima.
Kod Škorpije ništa nije uobičajeno, ni u životu, ni u kući. Ona će iskombinovati senzualne materijale, poput pliša za fotelje, sa debelim tepisima misterioznih šara, metalik nameštajem i oštrim linijama!
Ovom znaku je važno da u domu ima skrovita mesta, voli prigušeno svetlo za stvaranje senki i mraka, efekat drame raspaljuje njegovu maštu. Lampe od vitražnog stakla proizvešće romantičnu atmosferu.
Spavaća soba je često luksuzno raskošna, pravi budoar: primamljiv, seksi i pomalo mračan sa detaljima od tamnog pliša.
Škorpija je inače sklona tamnijoj i toploj paleti poput vatrene crvene, narandžaste, trule višnje i najtamnije ljubičaste.

Leave a reply

Your email address will not be published.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.