AstroImaginarium – Vaga

Ključna reč – Dekor
Zahvaljujući vladaru Veneri, estetika (lepota) je na prvom mestu i Vagin dom je poput umetničke galerije sa velikim brojem originalnih dela.
Vaga poseduje visoke standarde, ali je reč o opuštenom luksuzu, istančanoj smirenosti i minimalizmu. Najbliskije su joj orijentalne linije i zen teme, jer taj istočnjački pristup odražava ležeran komfor, mnogo prostora, harmonije, niskog sedenja, neutralnog svetla i slobodnih uglova i kutaka gde god je moguće. I cveća – što egzotičnije to bolje!
Posebna pažnja usmerena je na dnevnu sobu koja je po poslednjem modnom trendu ali i komforna. Velika sofa u klasičnim, vanvremenim tonovima poput bež ili braonkasto sive i stolice sa mekanim naslonima, sofisticirane lampe, tanane zavese… sve to prija oku ove estete.
Vaga želi balans između misli, akcije i koline. Feng šui.
Ne voli velike komade nameštaja, već manje, pokretne. Idealan komad je udoban radni sto za lične stvari, za kojim može da se čita ili samo promišlja.
Vaga voli modernost i nenametljiv dizajn sa snažnim stilskim akcentima i jednim do dva ključna aksesoara.
Ako ima dovoljno prostora, ubaciće i neki instrument ili čak veliki plakar za presvlačenje gde će odeća i obuća biti izložene kao umetnička dela.
Sve je sa ukusom, pod konac, prefinjeno (najsličnije japanskoj estetici) i ne previše kitnjasto.
Od boja Vagi najviše prijaju umirujuće roze, zagasite bež, kremaste, prljavo bele, vazdušaste plave i zelene nijanse.
Ali, ima kod Vage jedna caka. Zbog poznate neodlučnosti može da završi sa haosom u kući, tako da mora vrlo pažljivo da izbegava nagomilavanje stvari.
vaga1

Leave a reply

Your email address will not be published.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.